Wat is tijd?

Tijd is belangrijk in ons dagelijks bestaan. De moderne mens benut zijn dag vaak tot op de minuut en het horloge speelt daarbij een cruciale rol. Polshorloges zijn er in vele prijsklassen en uitvoeringen. Van enkele tientjes voor een kunststof exemplaar tot zeer hoge bedragen voor een exclusief model, gemaakt van edelmetaal. Het woord horloge komt van het Latijnse ‘horologium’ dat letterlijk ‘tijdzeggen’ betekent. In de wereld van ‘de tijd’ worden veel vaktermen gebruikt. De meest voorkomende hebben we voor u op een rijtje gezet.

Horloges, dragers van de tijd

Bijna iedereen bezit tegenwoordig wel een horloge. Door het overweldigende aanbod in alle prijsklassen, bezitten veel mensen zelfs een kleine ‘collectie’, zodat ze bijvoorbeeld tijdens het sporten een ander klokje kunnen dragen dan op een avondje uit.
Horloges kunnen ieder kledingbeeld completeren en zijn in alle denkbare stijlen te koop. Van tijdloos klassiek tot ecologisch verantwoord of dynamisch sportief, er is altijd wel een horloge te vinden dat uw persoonlijkheid kan onderstrepen. Om u een indruk te geven van ons leveringsprogramma, hebben we diverse merken op onze site gezet. Compleet kunnen we op de site niet zijn, maar kom even bij ons binnen en we zullen u graag adviseren.

BOVEN